5400 Mezőtúr, Alsórészvízköz 215.  Levelezési cím: 1111 Bp., Vak Bottyán u. 4.
Telefon/fax: (36-1) 780-8541    Mobil: (36-20) 934-6204    E-mail: assa.divi@gmail.com    Web: www.assa.hu

                                                                               

Zabola, Mikes Kastély, Virágvarázs 2020, május 8-9-10.

Koronavírus miatt lemondva!

                                                                                                                                                  

Tisztelt kiállítók!

A zabolai Mikes birtok 2020 májusában nagyméretű rendezvénnyel készül meglepni közönségét.

 

A birtok kivételesen szép kertje melyet a 19. században Achille Duchenne francia kertépítész tervei alapján készült, méltó helyszínné válik egy növény és virág tematikájú rendezvénynek.

 

Tavasszal egy sokszínű esemény jön létre melyen valamennyi tematikába illő szakterület képviselteti magát, mint a kertépítés, virágtermesztés, virágdekorációk, faiskolák, kertdekorációk, kertészeti kisgépek, kerti bútorok vagy mezőgazdasági gépek.

 

A szakmai vonal mellé egy dús családi programot tervezünk mely megteremti a lehetőséget vendégeinknek, hogy az átlagos 1-2 órás látogatási idő helyett egésznaposra tervezzék a részvétet.

 

A helyszín:

A zabolai Mikes birtok 40 hektáros kertje helyt ad egy folyamatosan fejlődő kastélyszállónak. Évente sok ezer kifinomult ízlésű vendég fordul meg nálunk, akik fogékonyak a növények szépségére, kertek zöldjére hiszen ez a birtok egyik fő vonzereje. Vendégeink nagy része visszajáró mely vonás jó kommunikációs lehetőséget nyújt. A birtok rendszeres helyszíne eseményeknek (esküvőknek, céges rendezvényeknek) ahol a virág elkerülhetetlen eleme a díszletnek. Fontos adalék a tervezett esemény margóján, hogy más hasonló kiállításoktól eltérően a zabolai Mikes birtokon egy harmonikus berendezkedést képzeltünk el, ahol a kiállítók beilleszkednek a helyszínbe erősítve az angolkert vonzerejét. Nem használjuk a felületeket, hanem feldíszítjük a rendelkezésre álló természetet.

 

Szervezők:

Zabola Estate

A helyszínt üzemeltető, Zabola Estate egy cégcsoport tagja melyben az idegenforgalom mellett mezőgazdasági tevékenység is megtalálható (biotermelés, állattenyésztés). A cég folyamatosan foglalkozik rendezvények szervezésével, a kisebb esküvőktől a nagyméretű koncertekig vagy egyéb kulturális eseményekig.


Néhány példa a nagyobb fontosságú eseményekből:

Zabolai népzene és néptánctábor – 1hetes program, 8 éves múlt, tánc és népdal oktatás kezdőknek és haladóknak, táncházak, stb.  (www.zabolaitanctabor.ro)

TIFF karaván – A zabolai Mikes birtok az Erdély memzetközi film fesztivál karavánának állomása 3 éve.

Zsolt & Zsolt duó koncertsorozat helyszíne 4 éve

Szentmihály napi sokadalom szervezője – Minden korosztályt megszólító népünnepély mely a helyi szokásokon alapszik (Szent Mihály napkor hajtották be az állatokat a havasi legelőkről).

A Mikes Kupa szervezője – A Roy-Chowdhury Alapítvánnyal közösen 9 éve jön létre az alapjában szórvány magyarság megtartását célzó Mikes Kupa. A rendezvénysorozatnak felváltva ad helyet Zabola és Küküllővár, hogy a sport „közérthető” hangján szólítsa meg a szórványban élő magyarokat.

 

ASSA Divi

A magyarországi ASSA-DiVi Kft 2002 óta szervez országos (nemzetközi) dísznövény és kertészeti kiállításokat, valamint ugyancsak országos karácsonyi vásárokat. 2007 óta Erdélyben is szervez kertészeti kiállításokat, a székelyudvarhelyi, a marosvásárhelyi 2018-ig a kézdivásárhelyi és a zabolai dísznövény kiállítások főszervezője.

Emellett Magyarországon bölcsődékben és óvodákban speciális vizes játszófelületeket, úgynevezett "Gyermektocsogókat" telepít.

 

Programok:

A Zabolai Virágvarázs nem csak egy egyszerű szemléje lesz a növényeknek. A hétvége folyamán a virágok és cserjék mellett a látogatók megismerkedhetnek a kertépítészettel, növények ápolásával, kis és nagy gépekkel, valamint szórakoztató programokon is részt vehetnek. A program több szekcióra bontható:

1.      Növénytermesztés és kertépítés kiállítás és vásár

a.      tájépítészet

b.      virágtermesztés

c.      virágdekoráció

d.      faiskolák

e.      cserépedények, kaspók, egyéb kertészeti dísztárgyak

f.       kerti bútorzat

g.      medenceépítés

h.      kertészeti kisgépek

i.       mezőgazdasági gépek

 

2.     Lovas tematika (a zabolai birtoknak lovas központja van)

a.      fogathajtó verseny

b.      díj ugratás bemutató

c.      kocsizás

d.      lovagoltatás

 

3.     Egész napos vagy időszakos programok

a.      hőlégballonos függesztett repülés

b.      kézműves vásár és foglalkozás

c.      mesterségek interaktív bemutatása

d.      gyerekfoglalkoztatás

e.      dendrológiai túra

f.       történelmi túra (birtokbemutatás)

g.      szakintézmények bemutatója

h.      állatsimogató és kisállat kiállítás

 

4.     Művészeti programok

a.      tájfestészet

b.      könnyű- és komolyzenei fellépők

c.      laser show

 

Kommunikáció

 

A birtok több város vonzáskörében fekszik (Brassó, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna) melyek tapasztalataink szerint fogékonyak a kastélykertben zajló rendezvényekre. A küldőterület lakossága meghaladja a fél millió lakóst. Reklámunkkal ezt a potenciális klienskőrt fogjuk megszólítani több csatornán keresztűl.

 

Közösségi média – A Zabola Estate több közösségi média csatornát üzemeltet mindeniken belül több felhasználóval. Fő kommunikációs eszközünk a Zabola Estate – Transylvania több mint 23 ezer követővel, ezt követi a dálnoki Gaál Kúria Facebook lapja közel 3000 követővel és a Dobrica Hunting Lodge 1700 követővel. Mindhárom oldalhoz Instagram fiók társul melyek igen népszerűek.  Követőink 27 és 65 év közti egyének, nemi összetételben kiegyensúlyozottak (program függvényében változik az érdeklődők nemi összetétele). Jelen esetben a 25-65 év közti női követőkre fókuszálunk különös tekintettel azokra, akiknek a virágok, természet, esztétika beletartozik az érdeklődési körébe

A színesebb kommunikáció érdekében az eseménynek saját oldalakat hozunk létre melyet összekötünk a létező csatornákkal.

 

Az ASSA-DiVi Kft, a több mint háromezres kiállítói kapcsolatával, valamint az évek alatt kialakult jelentős médiakapcsolataival szintén jelentős mértékben hozzájárul rendezvényünk népszerűsítéséhez. Így a Népújság hasábjain, a Marosvásárhelyi Rádióban, a magyar és a román Televízióban is hírt ad a zabolai virágvarázsról.

 

Rádió – a jelentősebb eseményeket (koncerteket, karitatív bálokat) rádiós reklámon keresztül is reklámozzuk. Jelen esetben a rádiós kommunikáció 2 nyelven folyik. Kovászna megyén határain belül 2 rádióadón keresztül tervezünk reklámozni, valamint a megyén kívül további egy regionális adót használunk. Ezen csatornán nem csak reklámokat futtatunk, hanem részt veszünk nyeremény játékokon, ahol 50 belépőt sorsolunk ki, valamint a programról beszélgetések is lesznek az esemény megelőző időszakban melyen az érdekesebb kiállítókat is megszólaltatjuk.

 

Írott média – ezen csatorna kifejezetten a 45 év felettieket szólítja meg akik fontos szegmense látogatóinknak. 2 újságban tervezünk hosszabb leíró cikket megjeleníteni, ami az ötlet megjelenéséről a szervezési munkáról és az érdeklődésről számol be. Ugyanezen médiákban reklám is jelenik meg az eseményről.

A napi sajtó mellett felhasználunk olyan reklámfüzeteket melyek nagy eseményekor kerülnek 15-20 ezres példányszámban nyomásra.  Az egyik ilyen reklámfüzet a sepsiszentgyörgyi 29. Szentgyörgy Napi programfüzet mely kiadása 3 héttel előzi meg eseményünket így a legkiválóbb reklámlehetőség lesz.

 

Szeretettel várjuk, hogy csatlakozzon 2020 Erdély legromantikusabb helyszínén tartott virágvarázshoz!

 

Üdvözlettel, a szervezők nevében,

 

Zabola Estate                                        és                        ASSA-DiVi Kft.